MeteoMD.com

Cum neprotejăm pielea de vânturile de primăvară?

Cu toţii aşteptăm primăvara pentru a mai scoate cojoacele de pe noi, a ne bucura de razele soarelui şi de vântul zglobiu de primăvară. Soarele şi vântuleţul ne aduc nu doar satisfacţie, dar şi mici afecţiuni ale pielei, cum ar fi – crăpăturile, mai ales dacă faci parte din categoria celor cu pielea sensibilă. Cum pot fi tratate acestea, vorbim în continuare.

Buze crăpate

Este o problemă frecventă, cu care se confruntă atât femeile, cât şi bărbaţii, care, pe lângă aspectul inestetic, provoacă şi dureri, chiar şi sângerări. De vină sunt soarele, frigul, vântul şi mulți alţi factori. Pentru a trata buzele crăpate în ajutor ne vine un produs cam uitat de noi, însă nelipsit din trusa bunicilor noastre – vaselina, care, combinată cu mierea, face cu adevărat minuni. În acest sens, specialiştii recomandă să punem puţină miere pe buze şi să-i permitem să se usuce timp de câteva secunde, după care să aplicăm vaselina. Această combinaţie o lăsăm să acţioneze pe buze timp de 10-15 minute, după care, clătim cu apă călduţă. Pentru rezultate cât mai bune, este de dorit să repetăm această metodă zilnic, timp de 5 zile.

Putem trata buzele inestetice şi cu ulei de cocos – un remediu natural foarte eficient împotriva buzelor crăpate. Ce trebuie să facem este doar să aplicam o cantitate foarte mică de ulei de cocos pe buze, de preferat de câteva ori pe zi.

Mâini crăpate

Această problemă este întâlnită nu doar iarna, dar și în sezonul cald, din cauza lipsei de hidratare a pielii. Pentru a preveni aceasta, trebuie să avem mereu la îndemână o cremă hidratantă, care ne va menține mâinile moi și catifelate. Pe piața există o varietate de astfel de produse, important este să alegem crema potrivită pentru pielea noastră. Destul de eficiente sunt cremele pentru copii, crema de gălbenele, dar și crema de cânepă. Cea din urmă tratează nu doar mâinile crăpate de frig, dar și o mulțime de afecțiuni ale pielii, cum ar fi – arsuri, răni purulente, escare, eczeme, acnee, ciuperci, unele tipuri de psoriazis, bătături, răni, piele lucioase și rigidă etc.

Crema ar veni ca o profilaxie, dar dacă deja ne-am ales cu niște mâini destul de crăpate, putem folosi uleiuri – de măsline, argan, cocos sau să le ținem în lapte călduț, după care să le dăm cu o loțiune foarte hrănitoare.

Tenul uscat

Tenul uscat este lipsit de prospeţime şi pare mereu obosit, în plus – o piele uscată este predispusă îmbătrânirii premature, de aceea trebuie să întreprindem cât mai repede câteva acţiuni, pentru a înlătura problema şi a-i oferi pielii un aspect sănătos şi frumos. Am menţionat mai sus cât de eficient este uleiul în tratarea buzelor şi mâinilor crăpate. El este destul de bun şi în această situaţie. Uleiul de măsline are o puternică acţiune hidratantă şi este recomandat în cazul unui ten uscat.

Înainte de a aplica crema pe care o foloseşti în mod normal, întinde un strat subţire de ulei de măsline extra-virgin, pentru a-i oferi tenului o doză de antioxidanti, vei vedea cum pielea va deveni mai catifelată, iar senzaţia de uscăciune va dispărea.

O altă mască care ne garantează succesul este cea din miere şi avocado, care are acţiune hidratantă şi revigorantă. Pentru aceasta ai nevoie de o jumătate de avocado zdrobit şi un sfert de cană de miere, care se amestecă până se formează o pastă şi se aplica pe piele pentru 10 minute, după care se spală cu apă rece.

Îţi dorim să savurezi din plin primăvara care vine, iar cu aceste mici trucuri vei trece peste micile probleme neplăcute provocate de factorii naturali.