MeteoMD.com

Cum obții un bronz superb și sănătos în această vară

Din primele zile de vară care ne aduc vreme bună și mult soare dorim să mergem la plajă și să ne aurim pielea cu-n bronz perfect. Pentru asta însă, trebuie să ținem cont de câteva reguli demne de urmat care ne vor garanta rezultatul mult dorit.

bronz soare plaja fata blonda
Iată deci ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă pentru a te bronza:

 

Protecție înainte de expunere la soare

Nu contează dacă îl găseşti sub numele de loţiune, cremă sau lapte de protecţie, acesta este primul produs pe care trebuie să îl pui în geanta de plajă. Alegerea o faci în funcţie de timpul pe care urmează să-l petreci la plajă. Astfel, produsele cu factor de protecţie mare protejează mai mult timp decât celelalte. Foarte important este ca produsul să fie aplicat cu aproximativ 30 de minute înainte de expunerea la soare, iar operaţiunea trebuie repetată ori de câte ori ieşi din apă. Alege produse de calitate pentru că, pe lângă protecţia împotriva razelor prea puternice, aduc şi alte beneficii pielii: îmbunătăţesc elasticitatea, netezesc pielea şi protejează împotriva îmbătrânirii.

 

Ai grijă de ten!

Alege o pudră specială pentru plajă pentru că are rolul de a înlătura luciul feţei şi de a absorbi excesul de sebum. În plus, nu permite tenului să transpire şi îl protejează de soare. Acestea au integrat un factor de protecţie adecvat care ecranează razele dăunătoare. Nu este însă de ajuns numai atât, de aceea este indicat să foloseşti pe post de bază o cremă cu factor de protecţie ridicat.

 

Păr sănătos, chiar şi la 35 ºC

Soarele, vântul, sărurile din apa mării sau clorul din piscină afectează părul, lăsându-l fără strălucire şi volum. Înainte de a intra în apă aplică un spray special pentru protecţie şi hidratare, iar după fiecare baie clăteşte-ţi părul cu apă curată.

 

Machiajul pentru plajă

Alege un machiaj cât mai simplu şi mai natural. Puţin rimel şi un glos sau un ruj într-o culoare naturală sunt suficiente. Atenţie însă, produsele folosite trebuie să fie rezistente la apă.

 

odihna plaja bronz fata bruneta relaxareÎngrijire specială pentru zonele sensibile.

Indiferent de tipul de ten, pielea feţei este foarte sensibilă şi, expusă fără protecţie la soare, se arde foarte repede. Alege fie produse special create pentru îngrijirea tenului la plajă, fie o loţiune de plajă cu factor de protecţie ridicat (20). Aplică-le prin mişcări circulare, evitând zona ochilor.

 

La fel de sensibile la soare, buzele au nevoie de un balsam puternic hidratant, care să le păstreze aspectul natural şi să preveină uscarea lor. Pentru o acţiune eficientă, reaplică-l la fiecare jumătate de oră.