MeteoMD.com

Hidratarea pe timp de vară – cea mai importantă regulă de care trebuie să ții cont

Vara, atunci când soarele uneori poate deveni dușmanul nostru, unica armă a noastră este apa. Pentru a fi în formă, pentru a arăta bine și pentru a putea înfrunta ușor canicula, trebuie să ne hidratăm cât mai bine.

În lunile de vară, apa trebuie să devină ,,accesoriul” nostru fără de care să nu ieșim din casă. Chiar și specialiștii recomandă să consumăm zilnic minim 2 litri de apă. Dacă această cantitate te sperie, află că dacă o consumi într-o modalitate strictă, vei fi mereu hidratat și într-o formă excelentă.

hidratare fata bea apa caldura vara

Cel mai potrivit ar fi să consume apă înainte să-ți fie sete, deoarece odată ce senzația se instalează, corpul tău este deja deshidratat. In zilele toride, îții poți face un program fix pentru a-ți aminti să bei apa înainte să tânjești după ea.

Vara, încearcă să nu consumi ceai, cafea sau băuturi alcoolice! – o altă regulă după care să te conduci. Băuturile date sunt diuretice și elimină excesiv lichidul din organism, de aceea încearcă să le eviți.

Fructele și legumele sunt și ele un remediu bun pentru hidratarea corpului nostru. Deoarece sunt bogate în apă, consumarea lor în cantități mai mari decât de obicei ne va potoli setea, chiar și foamea.

Pepenii verzi și cei galbeni sunt legumele cele mai bogate în apă – (91%). Pot hidrata şi fructele mai dulci, caisele şi merele conţinând 86% şi, respectiv, 85% apă. Dintre legume, cei mai „bogați” cu apă sunt castraveţii, cu 97%, urmaţi de salată – 95%, roşii şi dovlecei – 94%.

Sucurile, băuturile gazoase, încearcă să le uiți. Acestea nu te hidratează îndeajuns și, mai mult de atât, pot uneori chiar să provoace o sete și mai mare. Din păcate, nici iubita noastră înghețată nu este cel mai bun remediu de hidratare. Deoarece este un produs lactat bogat în grăsimi, nu are capacitatea necesară de a potoli pofta de vreun lichid.

Așa că, în perioada cu temperaturi ridicate, încercați să vă organizați un regim cu produse și băuturi care ar putea să vă hidrateze în măsura în care aveți nevoie. Combinați lichidele cu fructele și legumele în așa mod încât nici unele dintre ele să nu vă facă rău, ci dimpotrivă, să vă ajute în lupta cu canicula!