MeteoMD.com

Lecții de îngrijire a tenului vara. Iată ce trebuie să faci

fata ten soare vara

Soarele puternic este unul dintre cei mai importanți factori care duc la apariția prematură a ridurilor și a petelor, de aceea este esențială o grijă ceva mai mare față de piele vara decât în celelalte anotimpuri.
Vara este obligatoriu să faci anumite schimbări în rutina ta zilnică de îngrijire. Tenul este cel mai expus și este de înțeles de ce trebuie să îi acorzi o mai mare atenție. De asemenea, trebuie să ții cont de un amănunt care poate face cu adevarat diferența. Ai mereu în vedere tipul tau de ten pentru ca de acest detaliu depinde frumusețea ta. Ai grijă să îți îngrijești pielea corespunzător și ea te va răsplăti cu o frumusețe pe măsură.

 

Ten normal

Pielea ta nu este uleioasă, dar nici uscată și rareori ai probleme cu coșurile sau roșeața. Singura perioadă în care tenul îți poate face anumite probleme este doar atunci când ești la menstruație. Așadar, se poate spune că ești norocoasă.
Cel mai bun regim de vară
Deși tipul tău de piele nu se irită prea ușor, trebuie să o îngrijești cu atenție. Folosește produse de curățare blânde care să nu conțină ingrediente precum sulfat de sodiu care împiedică hidratarea pielii.
Adaugă de câteva ori pe săptămână în rutina ta zilnică produse care conțin retinol și vitamina C pentru a stimula colagenul.
Crema hidratantă ai grijă să o aplici de două ori. Ziua poți opta pentru o versiune cu spectru larg, care să conțină și factor de protecție, iar pentru noapte alege una care să conțină peptide pentru a stimula celulele să producă colagen.

 

fata ten pistrui vara palarieTen uscat

Pielea ta tinde să fie roșie și resimți o ușoară senzație de mâncărime. Aceste 2 aspecte afectează primul strat al pielii și asta împiedică retinerea uleiurilor naturale sau a apei așa cum ar trebui de fapt.
Iată regimul tău pentru vară:
Pentru a da pielii tale un aspect sănătos, folosește geluri de curățare și creme care să conțină ingrediente hidratante, precum acid hialuronic sau ceramide.

Evita gelurile de curățare sub forma de spumă, pentru că îndepărtează lipidele și usucă mai rău pielea. Evită orice produs care conține retinoizi duri sau acid alfa hidroxi.

Folosește un exfoliant de două ori pe săptămână. Sunt recomandate cele pe bază de enzime de fructe pentru că acidul glicolic sau cel salicilic sunt prea dure pentru pielea ta.
Pielea ta produce cel mai puțin ulei comparativ cu toate celelalte tipuri de ten, așa că este predipusă inflamația. Folosește o loțiune solară fără chimicale care să aibă un factor de protecție de cel puțin 30.

 

Ten gras

La scurt timp după ce te-ai spălat pe fata, tenul tău devine uleios. Poți avea perioade în care ai de a face cu acnee și puncte negre, iar porii tind sa fie deschiși.

Iată ce faci vara:
Curăță zilnic cu un produs de curățare sub formă de spumă care să conțină trideceth de sodiu sau sulfat de lauril, două ingrediente care curăță excesul de sebum.
Ajută la închiderea porilor și folosește produse care conțin acid salicilic sau acid alfa hidroxi. Aceste ingrediente sunt benefice și pentru îndepartarea celulelor moarte.
Pentru acnee, poți folosi un tratament care să conțină sulfat de sodiu, pentru că este antibacterian și împiedică infectarea zonei.