MeteoMD.com

Obiceiuri care cresc riscul de a te îmbolnăvi de gripă

Suntem în perioada în care riscăm cel mai mult să ne îmbolnăvim de gripă. Pentru a te putea feri de acest lucru, trebuie să fii la curent cu cele mai dese obiceiuri care cresc riscul de a te îmbolnăvi de gripă și care te supun acestui pericol.

gripa-raceala

 

Pentru a fi mereu într-o bună formă, atât fizică cât și morală, trebuie să ai grijă ca să-ți menții corpul sănătos și plin de vitalitate. Mai mult, dacă știi că ești predispus ca în timpul perioadei reci să te îmbolnăvești mai ușor, atunci trebuie să cunoști care sunt proastele obiceiurile ce  te conduc spre gripă.

Iată deci o listă a lucrurilor pe care nu trebuie să le faci:

  1. Nu renunța niciodată la fularul tău. Gâtul este o zonă a corpului tare sensibilă care atunci când este neacoperit îți poate crea mari probleme precum inflamații, temperatură, friguri.
  2. Deși e primăvară, îmbracă-te bine. Chiar dacă deja soarele strălucește frumos pe cer, nu te amăgi. Vântul în această este foarte puternic iar schimbările dese ale temperaturii te pot surprinde.
  3. Nu renunța la sport. Un corp rezistent la gripă este un corp în forță, puternic care este antrenat și nu este predispus răcelii.
  4. Nu renunța nici la doza de vitamine. Fie le iai în pastile, fie consumi alimente care-ți oferă doza necesară, cert e că nu trebuie să renunți la creșterea imunității tale.
  5. Continuă să mergi periodic în vizete la medicul tău de familie. Unele investigații trebuiesc realizate regulat, chiar dacă ești sănătos tun. Totuși, dacă regăsești vreun singur simptom de gripă sau răceală, mergi de urgență la medic.

Totuși, pentru a fi sigur și a te proteja la maxim, iată și câteva obiceiuri care te vor ajuta să nu ai neplăceri de sănătate:

  • Vaccinează-te împotriva gripei, una dintre cele mai eficiente metode de a te asigura că nu vei cădea la pat;
  • spală-te frecvent pe mâini și dezinfectează în mod regulat clanțele, întrerupătoarele etc. din casă;
  • nu îți pune niciodată mâna pe față (în zona nasului, gurii, ochilor);
  • bea multe lichide, întrucât hidratarea corespunzătoare îți ajută sistemul imunitar să funcționeze optim;