MeteoMD.com

Soluții pentru a evita arsurile solare

Pielea noastră este foarte sensibilă, de aceea, atunci când ne expunem la soare trebuie să fim foarte atenți pentru a evita arsurile.

 

Dacă te hotărăști să pleci la bronzat, pentru prima dată încearcă să limitezi expunerea la soare. De asemenea alege și orele potrivite pentru un bronz sănătos care n-o să-ți afecteze piele și nu o să-ți provoace arsuri. Radiațiile cele mai puternice sunt între orele 10-14, așa că în acest interval orar ar trebui să eviți să stai sub acțiunea lor directă. Protejează-te cu o umbrelă, o pălărie sau cu o pereche de ochelari de soare .

 

Nu uita nicum de loțiunea de corp cu protecție, Alege o cremă cu un factor de protecție de minimum 30 care să te ferească atât de radiațiile UVA, cât și de cele UVB. Pentru ca acțiunea ei să fie eficientă nu te zgârci la cantitatea aplicată și nu uita să te dai cu un strat o dată la două ore și de fiecare dată după ce ieși din apă.

 

Pentru a te feri de arsuri evită să consumi băuturi alcoolice înainte și în timpul expunerii la soare. Consumă de 2-3 morcovi înainte să mergi la bronzat. Morcovii conțin b-caroten, substanță care protejează pielea împotriva arsurilor.

fata soare bronz odihna

Iată și câteva remedii de tratare a arsurilor:

  • poţi să îţi răcoreşti pielea cu ajutorul unei băi reci ( la o temperatură suportabilă) adăugând şi câteva ”ingrediente magice”: oţet, bicarbonat de sodiu şi tărâţe de ovaz. După ce stai 10-20 de minute în apă şi apoi te clăteşti, nu te şterge cu prosopul deoarece îţi vei agresa pielea vătămată, ci las-o să se usuce singură.
  • pregăteşte-ţi o compresă rece cu lapte sau iaurt, pentru a-ţi calma durerea. Între timp, poţi prepara un terci de ovăz, îl laşi la rece şi apoi îl aplici ca mască anti-inflamatoare în locurile în care te ustură pielea.
  • prepară o mască din cartofi cruzi, mărunţiţi, pentru a-ţi trata durerea. Lasă la rece, după care aplică pe porţiunile afectate. Spală apoi cu apă rece şi lasă să se usuce la aer.